Kostbare storingen voorkomen voor productiebedrijven

Client

Reginox

Oplossingen

Slimme energie

rgx7

Onverwachte downtime, reactief onderhoud en kostbare storingen zijn de 3 grootste uitdagingen in productielijnen voor bedrijven in Nederland. De markt is zeer competitief en de vaste kosten zijn niet te vermijden. Een kleine verbetering in de productielijn levert een grote impact in de cashflow. Daarom is het cruciaal dat bedrijven inzicht krijgen in hun processen om efficiënter te kunnen werken en als leiders in de market naar voor komen. Het is niet anders voor onze klant Reginox in Nederland.

Reginox is gefocust om met hoge kwaliteit op de meeste efficiënte manier te produceren. Met een oppervlakte van 35.000 vierkante meter heeft Reginox meerdere productieprocessen tegelijkertijd draaien.

Smart Energy Level

Het doel van dit project is om een productielijn met meer dan 40 machines te monitoren en mede hierdoor storingen te kunnen voorkomen. Het hoofdkantoor en de productiehallen van dit bedrijf is nu een ‘gadget’ geworden volgens de Directeur en eigenaar Wim ter Steege.

Het systeem is nu klaar om uit te breiden op een universele manier. Zodat gas, water, zonnepanelen en ventilatiesystemen eenvoudig in kaart gebracht worden door middel van een software-upgrade.

De technologie die nodig is om dit voor elkaar te krijgen, betaalt zich terug door middel van de energie besparingen in verlichting. In totaal maar liefst 427.101 kWh in de eerste paar maanden!