Maximale energiebesparing en een lagere energierekening

mobile

De goedkoopste kilowatt is degene die niet gebruikt wordt. Verlichting en klimaatinstallaties zijn vaak de grootste posten op de energierekening. Meestal zijn deze installaties niet proactief op basis van gebruik of zelfs statisch ingericht.

Gebouwen die in het weekend ‘aan’ blijven, zijn in het donker goed te zien vanaf de snelweg. De binnenverlichting is makkelijk te zien maar wat kunnen we verwachten van de klimaatinstallaties? Deze twee posten gecombineerd zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor gemiddeld 65% energieverspilling in gebouwen.

In panden met meerdere medewerkers en verschillende etages is energieverspilling vaak niet inzichtelijk. Voor de facilitair medewerkers is het zeer moeilijk om te identificeren waar het probleem ligt. De oplossing hiervoor zit niet in de mens maar juist aan de kant van de technologie die mensen kan ontzorgen en deze monotone analytische activiteiten overneemt. Zo kan het energieverbruik geoptimaliseerd worden en medewerkers kunnen zich op de primaire processen focussen.

Meer informatie: neem contact op